Nieuwe armbandjes maken sieraden inspiratie

Nieuwe armbandjes maken sieraden inspiratie

Sieraden maken | NieuweKralen Online

Met nieuwe armbandjes maken laat je zien wat je leuk vindt, en deel je jouw sieraden inspiratie met andere mensen.Maak je eigen professionele armbandjes.


- Armbandjes maken met inspiratie voorbeeld DIY armbandjes
- Basis Armbandjes sieraden technieken
- Armbandjes met elastiek
- Armbandjes met metaaldraad
- Waar moet je aan denken en wat heb je nodig om armbandjes te maken?
- Naast armbanden zelfde soort oorbellen maken
- Armbandjes maken met NieuweKralen online

Deze leuke armband hebben we zelf ontworpen met kralen en onderdelen uit ons eigen assortiment. Wil je ook dezelfde armbandjes maken?

Lees hieronder snel verder en ontdek welke kralen en onderdelen wij hiervoor hebben gebruikt. Kies de kleuren die je leuk vindt en maak de armband zoals jij het wil.

-

-

 

-

-
-
-
-

Armbandjes maken met inspiratie voorbeeld DIY armbandjes

Wil je graag deze armbandjes maken maar weet je het even niet welke kleuren 8mm kralen je wil gebruiken en zoek je inspiratie om nieuwe sieraden te maken? Wij hebben hier nog meer kleuren kralen voorbeelden voor je! Je zal hier op veel van jouw vragen over armbandjes maken antwoord krijgen.

Bij NieuweKralen online vind je steeds meer informatie over zelf sieraden maken met gratis inspiratie, tips en een ruime collectie met alle sieraden benodigdheden. Lees snel verder en leer alles over armbandjes maken!

Basis armbandjes sieraden technieken 

Armbandjes maken is leuk omdat je het zo mooi mogelijk kan maken als je zelf wil. Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je weet met welke materialen en technieken je wil gaan werken. Je kan kiezen om met bijvoorbeeld met glaskralen en kunststofkralen te werken. Op het internet vind je veel voorbeelden. Er zijn altijd een aantal simpele basistechnieken die je terug ziet in verschillende soorten armbandjes. We geven je hier een kleine samenvatting:

Armbandjes met elastiek

Deze armband is gemaakt met het beste elastiek. Let er op dat bij elastiek je niet te zware kralen gebruikt zodat je ontwerp ongewild extra gaat uitrekken.
Het makkelijkste is om kralen te rijgen op elastiek voor een leuke kralen armband. Kralen armbandjes zijn heel populair en dus ook heel makkelijk zelf te maken.

DIY: Tijdens het rijgen van kralen op het elastiek begin je met een stuk elastiek af te wikkelen van je rol of je neemt een extra langer stukje. Zo kan je makkelijk kiezen hoe lang je armband of ketting wil maken.

Rijg dan je jouw kralen op het elastiek en knip het elastiek af. Let op; Hou altijd een extra stukje elastiek over voor het sluiten of knopen van je armbandje.
Het beste is om 3 knoopjes over elkaar in het elastiek te leggen. Om te voorkomen dat het, soms gladde, elastiek losschiet of kan loslaten. Je kan dan een klein druppeltje sieradenlijm op de twee- of driedubbele knoop plaatsen voor extra stevigheid. De grote kralen hebben een ruim genoeg gat om de knoop te verbergen en je ontwerp er echt professioneel uit te laten zien.

Nu kun je de twee uiteinde van de knoop kort knippen of als het rijggaatje van de kraal groot genoeg is, deze kraal over de knoop heen schuiven zodat je de knoop niet ziet en het mooi is afgewerkt is.

Armbandjes maken | NieuweKralen Online

Armbandjes met metaaldraad

Metaaldraad is ook een fijn materiaal om armbandjes mee te maken. Metaaldraad rekt niet zoals elastiek, maar wil wel heel flexibel en wordt altijd voorzien van een mooie sluiting of slotje.

DIY: Begin met het afknippen van je metaaldraad met een kniptang. Houdt hierbij rekening met een extra stukje draad voor het afwerken van je armbandje.

Nu kun je als eerste een knijpkraal een klein stukje op het metaaldraad rijgen, gevolgd door een bijvoorbeeld een karabijnslot. Haal je draad terug door de knijpkraal zodat er een lusje ontstaat en trek deze strak aan totdat het karabijnslot recht op het draad zit. Knijp met een platbektang de knijpkraal stevig dicht. Om je dichtgeknepen knijpkralen mooi weg te werken plaats je hier overheen een knijpkralen-verberger. Om de draad te beschermen kan je ook nog een extra draadbeschermer aanbrengen.

Begin dan met het rijgen van je kralen en eindig weer met een knijpkraal dicht te knijpen met een platbektang. Wanneer je klaar bent met rijgen, herhaal je deze stap en gebruik je in plaats van een sluiting een aanbuigring, splitring of lijtring.


Waar moet je aan denken en wat heb je nodig om armbandjes te maken?

  1. Je hebt natuurlijk kralen nodig. Kies je favoriete kralen in verschillende kleuren, maten en soorten in ons assortiment.
  2. Gereedschap zoals sieradenlijm, een tang of tangenset, kralen bord of gewoon een zemen doek of theedoek zodat de kralen niet van de tafel rollen en mogelijk ook rijgnaalden.
  3. Draad, zoals elastiek, metaaldraad, jasseron ketting, bolletjesketting of leren veters.
  4. Technische sieraden onderdelen zoals knijpkralen, knijpkraal verbergers, kalotjes, aanbuigringen, kettel- en nietstiften en tussenzetsels of stukjes.
  5. Sluitingen, zoals karabijnsluitingen of kapitelslotjes

Alle materialen die je nodig hebt als je zelf armbandjes maken leuk vindt, kun je online bestellen bij NieuweKralen Online!

Wij zijn een kralenwinkel online met ook elastiek of draad die je nodig voor een kralen armband maken. Kies altijd de dikte van je elastiek af op de binnenmaat van je kralen. Deze binnenmaat staan vaak bij al onze kralen product informatie.
Het rijggat van je kralen moet altijd iets groter zijn dan de dikte van de rijgdraad waarop je wilt gaan rijgen.

Als je wil weten hoeveel kralen heb je nodig voor een armbandje moet je weten wat de polsomtrek is. Om dit bij jezelf op te meten kun je gebruik maken van een meetlint. Nu kun je de polsomtrek delen door de maat van de kralen.
Voorbeeld: je hebt een polsomtrek van 20 cm (200 mm) en kralen van 5 mm dan krijg je dus 200mm : 5mm = ongeveer 40 kralen.

Naast armbanden zelfde soort oorbellen maken

Je kan met deze kralen natuurlijk ook zelf oorbellen maken. Gebruik dan een oorhaakje met een oogje waar je met een kettelstift of nietstift
een kraal aan kan hangen die je mooi vindt Wij helpen je graag met de beste tips en leuke inspiratie voor sieraden.

Armbandjes maken met NieuweKralen online

Stel zelf trendy sets met armbandjes samen. Kies voor exclusieve kralen en combineer kleuren zoals jij het mooi vindt. Door de combinatie van verschillende materialen geef je diepte in je sieradenset. Geef je eigen creativiteit een stimulans en maak elke armbanden set origineel en inspirerend.

Terug naar blog