ATTENTIE : WEGENS BEDRIJFSVERHUIZING TIJDELIJK GEEN LEVERINGEN TUSSEN 12 JULI EN 28 JULI 2021!

Privacy & Veiligheidsverklaring

Nieuwekralen.nl, gevestigd aan Elementenstraat 10, 1014 AR Amsterdam Nederland, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Nieuwekralen.nl
Elementenstraat 10
1014 AR Amsterdam 
NEDERLAND

Privacybeleid & Cookies

Inleiding

De bescherming van uw privacy en veiligheid is een hoge prioriteit voor Nieuwekralen.nl.

Gegevensverwerking

Wanneer u deze website bezoekt, een bestelling plaatst, zich inschrijft voor de nieuwsbrief, ons een vraag stelt of deelneemt aan een wedstrijd of onderzoek op deze website, vragen wij u o.a. uw naam, adres, bank- en/of betalingsgegevens op te geven. Nieuwekralen gebruikt deze gegevens voor de volgende doeleinden:

• om onze diensten te verlenen en te factureren;
• om uw bestelling te verwerken en u op de hoogte te houden van de voortgang;
• om u informatie te geven over de organisatie, producten en activiteiten van Nieuwekralen;
• om informatie aan derden te verschaffen als zij die nodig hebben om hun werk voor Nieuwekralen te kunnen doen of vanwege wettelijke verplichtingen;
• om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.

Als u heeft deelgenomen aan een wedstrijd of actie, gebruikt Nieuwekralen de gegevens voor de volgende bijkomende doeleinden:
• om u informatie over de uitslag van wedstrijden te sturen.

Ten slotte registreren wij informatie (waaronder het IP-adres) ten behoeve van gebruikersstatistieken en om de website te beveiligen.

Alle gegevens, waaronder maar niet beperkt tot uw persoonlijke en aankoopgegevens, worden verwerkt door het gegevensverwerkingsbedrijf kralengroothandel Glaser GQB Elementenstraat 10 Amsterdam, Nederland. Voor de doeleinden die in dit Privacybeleid uiteen worden gezet, kunnen alle gegevens worden uitgewisseld tussen de afdelingen in GQB. Uw gegevens kunnen worden opgeslagen op externe servers om de aankoopgeschiedenis te analyseren voor marketingdoeleinden. Dergelijke externe bedrijven verwerken en bewaren uw gegevens volgens instructies van GQB. De analyse wordt uitsluitend door Nieuwekralen gebruikt. Tenzij anders vermeld in dit Privacybeleid, worden uw gegevens niet beschikbaar gesteld aan derden.

Uw rechten

U heeft het recht op elk gewenst moment uw gegevens zoals deze door Nieuwkralen worden bewaard, in te zien. Als (een deel van) deze gegevens onjuist zijn, kunt u Nieuwkralen verzoeken die gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Stuur uw verzoek aan: info@nieuwekralen.nl of per gewone post naar: Nieuwekralen, Elementenstraat 101014 AR, Amsterdam, Nederland. Als u geen marketinginformatie over Nieuwekralen, de organisatie of de producten van Nieuwekralen wilt ontvangen, kunt u een e-mailbericht sturen naar: info@nieuwekralen.nl

Cookies
Cookies zijn kleine stukjes data die tijdens een bezoek aan een website door die website worden opgeslagen in uw webbrowser op uw computer, mobiele telefoon of andere handheld. Cookies worden gebruikt voor het opslaan van uw wachtwoord en gebruikersnaam, voorkeuren of startpagina's, de status van uw bestelling op een website, persoonlijke instellingen of websitetracking (bijv. gerichte marketing). De informatie die in een cookie wordt opgeslagen, kan later worden ingelezen om bijvoorbeeld een pagina af te stemmen op uw voorkeuren of automatisch in te loggen. Persoonlijke informatie kan alleen in een cookie worden opgeslagen als u die informatie zelf heeft opgegeven op de website die de cookie op uw computer heeft gezet.

Cookie gebruik
Dankzij cookies kunt u ten volle gebruikmaken van de online winkelfuncties en persoonlijke functies op deze website. We kunnen u bovendien de beste winkelervaring bieden omdat wij informatie verzamelen, die wordt gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid en prestaties van deze website te verbeteren. Bovendien maken we gebruik van trackingpixels in onze nieuwsbrieven per e-mail, zodat we kunnen bijhouden hoe vaak er wordt doorgeklikt naar onze website. Nieuwkralen maakt op deze website gebruik van cookies om o.a. de volgende redenen:

• om technische redenen die van belang zijn voor de werking van deze website, zoals het bijhouden van uw huidige winkelsessie en het verschaffen van checkout- en betalingsdiensten;
• om u te onderscheiden van andere gebruikers van deze website, zodat we uw winkelervaring kunnen afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren en de website en reclame meer van toepassing zijn op uw interesses. Bovendien onthouden wij de keuzes die u maakt (zoals uw gebruikersnaam, taal en land) voor uw volgende bezoek aan deze website;
• om statistieken te verzamelen over het aantal bezoekers van onze website via de koppeling in de nieuwsbrieven per e-mail, om het succes van de nieuwsbrieven te meten;
• om statistieken te verzamelen over hoe bezoekers de website gebruiken, zodat we de functionering van de website kunnen verbeteren en het succes van wedstrijden en campagnes kunnen meten;
• om onze contractuele verplichtingen jegens derden na te komen, bijvoorbeeld om een partner te betalen als u een aankoop doet op deze website via een koppeling op zijn website;
• om u relevante aanbiedingen te sturen buiten de www.Nieuwkralen.nl website.

Remarketing

Onze website gebruikt zogenaamde remarketing-technologieën. Deze technologieën maken het mogelijk om internetgebruikers die al belangstelling hebben voor onze webwinkel en ons productassortiment op de websites van onze partners met reclame aan te spreken. Het vertonen van reclamemiddelen op sites van onze partners vindt plaats op basis van een cookietechnologie en een analyse van eerder gebruiksgedrag. Het vertonen van deze reclame vindt volledig anoniem plaats. Er worden geen persoonsgebonden gegevens opgeslagen en er worden ook geen gebruiksprofielen gekoppeld aan uw persoonsgebonden gegevens.

Gebruikte cookies op deze website
Session cookies en Persistent cookies
www.Nieuwkralen.nl maakt gebruik van session cookies en persistent cookies. Session cookies slaan meestal informatie op in de vorm van een sessie-identificatie, die u niet persoonlijk identificeert. Deze cookies worden opgeslagen in het tijdelijke geheugen en gewist wanneer u de webbrowser afsluit. Persistent cookies verzamelen informatie over u, zoals uw surfgedrag op het internet of gebruikersvoorkeuren voor een specifieke website. Deze cookies worden op uw harde schijf opgeslagen totdat ze verlopen of u ze verwijdert.

First- en third-party cookies
Nieuwkralen en externe partijen (derden) maken gebruik van session cookies en persistent cookies op deze website. Cookies die door Nieuwkralen worden geplaatst, worden first-party cookies genoemd. Ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld om uw gebruikersnaam en de artikelen in uw winkelmand te onthouden. Cookies die door een andere partij dan Nieuwkralen worden geplaatst, worden third-party cookies genoemd. Deze cookies kunnen u langere tijd "volgen" op verschillende websites maar verzamelen geen persoonlijke gegevens op basis waarvan de externe partij u als individuele klant zou kunnen identificeren. De externe partijen die deze cookies plaatsen, kunnen leveranciers zijn die met ons samenwerken om de website te leveren, bedrijven die met ons samenwerken in gezamenlijke marketingprogramma's en andere partijen.

Sociale media plugins
Sociale media plugins zijn plugins waarmee u content met vrienden op sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter e.d., kunt "delen". We hebben geen controle over de instellingen van deze cookies. Als u gebruikmaakt van dergelijke services en meer wilt weten over welke gegevens worden verzameld via zulke sociale plugins en hoe ze worden gebruikt door de desbetreffende serviceprovider, kunt u het privacybeleid van die serviceprovider doorlezen.

• Instagram
• Facebook
• Pinterest
• YouTube
• Google+

Hoe wijzigt u de cookie-instellingen?
De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch. Tenzij u de instellingen van uw browser heeft aangepast om cookies te weigeren, worden cookies geplaatst wanneer u deze website gebruikt. Door gebruik te maken van en te browsen op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in dit Privacybeleid. Als u niet akkoord gaat, kunt u cookies weigeren door de instellingen van uw browser aan te passen. De methode is afhankelijk van de gebruikte browser. In dat geval kunt u mogelijk niet gebruikmaken van alle mogelijkheden op onze website. U kunt de browser ook zo instellen dat u wordt gewaarschuwd wanneer er een cookie op uw computer wordt geplaatst. Vergeet niet dat de website bepaalde cookies nodig heeft om te kunnen draaien.

Beveiliging van persoonsgegevens
Nieuwkralen garandeert dat persoonlijke gegevens adequaat worden beschermd. Daarom wil Nieuwkralen ervoor zorgen dat gegevens veilig tussen uw computer en onze server worden overgedragen. Nieuwkralen heeft geschikte technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen verlies of illegale verwerking.

Nieuwkralen en andere websites
Er kunnen koppelingen naar andere websites staan op de website van Nieuwkralen. Nieuwkralen kan niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele verwerking van uw gegevens door deze partijen. Wij raden u aan voor meer informatie het privacybeleid (indien van toepassing) op de desbetreffende website te raadplegen.

Wijziging

Dit Privacybeleid kan worden gewijzigd naar aanleiding van aanpassingen en/of veranderingen op de website. Wij raden u daarom aan het Privacybeleid regelmatig opnieuw te raadplegen.

Contact
Als u vragen heeft over het Nieuwkralen Privacybeleid, kunt u contact opnemen met Nieuwkralen via info@Nieuwkralen.nl of per normale post: Nieuwkralen Elementenstraat 10, 1014 AR Amsterdam, The Netherlands.

Veiligheidsverklaring

Nieuwkralen.nl, hierna te noemen “Nieuwkralen” neemt beveiliging van creditcards-gegevens zeer serieus en gebruikt dan ook een aantal technische oplossingen om het online winkelen bij Nieuwkralen veilig te maken.

Creditcard informatie
Creditcard informatie die u aan de website van Nieuwkralen toevertrouwt, wordt niet op de website bewaard, maar opgeslagen op extra beveiligde servers en deze informatie wordt nooit aan andere partijen doorgegeven.

Pagina’s die betalingsinformatie opvragen worden altijd beschermd door SSL (Secure Socket Layer) beveiliging, die alle gevoelige informatie onherkenbaar codeert alvorens te verzenden – zie verder op deze pagina.

Beveiligde webpagina’s met SSL
Het afrekengedeelte van onze website is beveiligd. Hiervoor gebruiken we de speciaal hiervoor bestemde Secure Socket Layer (SSL) technieken. SSL zorgt er voor dat gevoelige informatie gecodeerd wordt. Hierdoor kan deze informatie niet door anderen gelezen worden als deze onderschept zou worden.

Rechten

De hierboven beschreven verklaring geldt voor de website www.Nieuwkralen.nl.
Nieuwkralen behoudt zich echter het recht om deze verklaring van tijd tot tijd aan te passen. Bovenstaand beleid en verklaringen zijn dan ook niet bedoeld als een overeenkomst en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Nieuwekralen.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Gegevens over jouw activiteiten op onze website
- Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen
  (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
- Lijst met contactgegevens van de klant via een app
- Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@nieuwekralen.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

VEELGESTELDE VRAGEN SAMENVATTING

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Nieuwekralen.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van jouw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Om goederen en diensten bij je af te leveren
- Nieuwekralen.nl verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Nieuwekralen.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Nieuwekralen.nl) tussen zit. Nieuwekralen.nl gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Nieuwekralen.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. 

Delen van persoonsgegevens met derden

Nieuwekralen.nl verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Nieuwekralen.nl gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Nieuwekralen.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Info@nieuwekralen.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Nieuwekralen.nl wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Nieuwekralen.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@nieuwekralen.nl