Zelf sieraden maken met de kralen van nieuwekralen sieraden inspiratie

Sieraden inspiratie metalen kralen met inkeping

Zelf sieraden maken met de nieuwste kralen van nieuwekralen.  

 

Benieuwd naar de nieuwste trend metalen kralen als je zelf sieraden maken leuk vindt? In deze blog gaat het over metalen kralen die hol zijn aan de binnenkant en met een aantal speelse inkepingen aan de buitenkant en met welke kralen je deze kan combineren in je nieuwe sieraden ontwerpen. Deze kralen geven je sieraden ontwerp een trendy uitstraling geven.

Deze sieraden inspiratie met metalen kralen met inkeping is bedoeld om je creativiteit te stimuleren en je een idee te geven wat je nog meer met deze kralen zou kunnen doen.

Zelf sieraden maken met de kralen van nieuwekralen sieraden inspiratie


Kan ik meer metalen kleuren met elkaar combineren?

Om je sieraden ontwerp een rustig uiterlijk te geven, kan je het beste één kleurtint gebruiken. Dus goud bij goud of zilver bij zilver. De trend is wel dat deze kleuren steeds vaker met elkaar in een halsketting, oorbel of armbanden worden gebruikt. Koperkleurige kralen zijn ook mooi.

Hou je meer van gedurfde ontwerpen dan kan je makkelijk wat extra kleuren mengen die jij mooi vindt.

Hoe worden deze kralen gemaakt?

De metalen kralen zijn hol van binnen dat betekent dat ze licht zijn in gewicht. Tijdens het maken van deze metalen kralen, in de kleuren goud, zilver en koper, worden er groefjes in geslepen. Dit geeft de kraal een extra diepte.

Voor dat de kraal rond wordt gemaakt is het metaal eerst plat en wordt dan in een bolvorm gedraaid, dan gepolijst om de kraal te extra te laten glimmen en dan gegraveerd om de kralen het effect van de inkeping te geven.

Bij metalen kralen die massief zijn, en dus niet hol, worden de kralen gegoten van gesmolten metaal. Deze kralen zijn dan ook zwaarder en geven je sieraden ontwerpen een ander gevoel. 

Hier zie je wat voor kleur combinaties mogelijk zijn met deze ingekeepte kralen van metaal in de kleuren goud, zilver en koper. Je kan makkelijk kleuren combineren die je zelf mooi vindt.

Armbandjes in goud en rood

Armbandje met een combinatie van metalen kralen in het goud met inkeping en rode facet glaskralen van 8mm

Dit is voorbeeld van een armbandje met een combinatie van metalen kralen in het goud met inkeping en rode facet glaskralen van 8mm.

Een mooie armband met metalen kralen met rode facet kralen. De rode kralen zijn opaque. Dat betekend dat ze niet doorzichtig zijn. De rode kleur komt intens over en is prima te combineren met gouden gele metaal.

Deze armband is perfect om te combineren met je rode outfit.

Ons team vindt het belangrijk dat de metalen kralen goed van kleur blijven en lang mee gaan. We raden wel aan contact met parfum en water te vermijden. Zo gaan je sieraden ontwerpen simpelweg gewoon langer mee. 

Blauwe met zilveren kralen

Voorbeeld armbandje met verzilverde metalen kralen met inkeping met 8mm facet glaskralen in het blauw

Voorbeeld armbandje met verzilverde metalen kralen met inkeping met 8mm facet glaskralen in het blauw. 8mm Blauwe met zilveren kralen werkt altijd goed en is met veel outfits te combineren. De blauwe doorzichtige kleur geeft een rustige stoere uitstraling.

Zijn dit groene houten kralen of kralen van glas?

Armband met groene glaskralen en gouden metalen kralen met inkeping

Armband met groene glaskralen en gouden metalen kralen met inkeping.

Groene kralen van glas kan je combineren met zowel gouden en zilveren kralen van metaal. Door het gladde effect van de ronde groene glaskralen krijgen de kralen van metaal juist extra aandacht.

De groene kralen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd glas en zijn wat zwaarder waardoor je echt het gevoel krijgt dat je een armband of halsketting draagt. Deze kralen hebben soms een extra accentje groen.

Zelf sieraden maken met metalen kralen met inkepingen geven je ontwerpen een speciaal effect. Origineel en alleen verkrijgbaar bij www.nieuwekralen.nl

Combinatie van verschillende maten kralen van metaal en glas kralen

Voorbeeld van twee armbandjes in twee maten kralen verwerkt in de maten 8mm en 6mm in de kleurcombinatie goud rood en koper met zwart koper.

Hier zie je goed hoe koper en goud goed bij elkaar passen als je deze combineert met rode kralen en zwarte kralen. De ronde rood met gouden kralen-combinatie zijn kralen van 8mm en de koper kleurige met zwart koper facet glaskralen zijn 6mm.

Hou je van het dragen van meerdere armbandjes, dan is dit een leuke combinatie.

Licht in gewicht

Kralen die licht in gewicht zijn ideaal voor in oorbellen. Je doet er een nietstiftje of kettelstiftje in en je buigt ze vast aan je oorbellen en voilà. Hippe oorbel!

Tip 

Je kan deze kralen ook rijgen aan koordjes voor telefoonhoesjes. Super hot!

Metalen kralen van koper met zwarte facet kralen

Armband voorbeeld met koper kralen en zwart met koper facet glaskralen

Armband voorbeeld met koper kralen en zwart met koper facet glaskralen. 

In dit voorbeeld zie je dat we een armbandje hebben gemaakt met metalen kralen met inkeping met een warme koper kleur met half glas facet kralen van 6mm in de kleur half zwart half koper. Deze zwart koperkleurige kralen zijn niet transparant en dus ondoorzichtig.

Welke kralen kies jij? 

Kralenmix in verschillende armbandjes met metalen kralen met inkeping met glaskralen in de maten 8mm en 6mm

Kralenmix in verschillende armbandjes met metalen kralen met inkeping met glaskralen in de maten 8mm en 6mm.

Het effect van de inkepingen in de metalen kralen is hier goed te zien. Het geeft net dat extraatje aan je sieraden ontwerpen. Wat zou jij met deze kralen ontwerpen? Een halsketting? Of toch armbandjes?

Op zoek naar kralen die je goed kan gebruiken voor je sieraden ontwerpen voor de feestdagen dan is de de perfecte keuze.

Hieronder zie welke kralen wij hier hebben toegepast in deze sieraden inspiratie:  

metalen kralen met inkeping 6mm koper
Metalen kralen met inkeping 6mm koper
metalen kralen met inkeping 6mm koper
Metalen kralen met inkeping 6mm koper

Metalen kralen met inkeping 8mm licht goud
Metalen kralen met inkeping 8mm licht goud
Metalen kralen met inkeping 8mm verzilverd
Metalen kralen met inkeping 8mm verzilverd
Metalen kralen met inkeping 8mm goud
Metalen kralen met inkeping 8mm goud
Facet kralen 8mm rood opaque
Facet kralen 8mm rood opaque
Facet kralen olie 6mm
Facet kralen olie 6mm 
Glaskralen rond 8mm groen glas
Glaskralen rond 8mm groen
Facet kralen 8mm transparant blauw
Facet kralen 8mm transparant blauw
Elastiek 8mm voor sieraden maken
Terug naar blog